sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksy saapuu Sunnyvaleen

Niin se vaan on, että kyllä tässä pitää asennoitua ihan eri tavalla elämään. Tässä on paistateltu päivää, uitu ja nautittu kirkkaan sinisestä taivaasta noin puoli vuotta. Iho on pitänyt suojata viisikymppisellä aurikorasvalla tai jopa satakympillä ja on pitänyt muistaa juoda paljon. Iltaisin olemme avanneet kaikki ovet ja ikkunat, jotta saamme läpivedon taloon ja sisäilman viilennettyä. Nyt puut alkavat olla ruskassa ja altaan vesi alkaa viiletä uhkaavasti. Ihan hiljattain vesi oli 24C... hätkähdin kun se oli laskenut 23 asteeseen. Eilen se oli 20C. Viime viikkoon asti kävimme uimassa joka päivä. Eilen mietin, että olikohan tämä nyt viimeinen kerta uimista tässä altaassa. Span saa toki lämmitettyä todella helposti ja kätevästi vaikka keskellä talvea, mutta ei aurinko jaksa enää oikein lämmittää ison puolen vettä. Aamut ovat jo hämärämpiä ja iltaisin jopa seitsemältä alkaa hiljalleen jo hämärtää! No, itseasiassa vertasin juuri auringon laskua, niin Tampereella ma 30.9. ja Sunnyvalessa ke 25.9 aurinko laskee tasan samaan aikaan. Sitten pikkuhiljaa ero alkaa näkyä niin, että Suomen valoisa kesä vaihtuu pimeäksi talveksi ja täällä muutos ei ole niin radikaali (eli myöskin kesällä täällä oli jo yhdeksältä pimeää).

Päivät sujuvat minulla aika säännöllisesti lenkkeillessä kolmena päivänä viikossa ja muut vapaa-ajat treffaan kavereita. Kaizu ahertaa töissä ja lapset koulussa. Minulla on luonnollisesti eniten aikaa miettiä tulevaan muuttoon liittyviä asioita ja vaikka onhan siihen aikaa vielä puoli vuotta, niin uskon ajan menevän hujauksessa. Kaiket päivät mietin, mitä kaikkea haluaisin vielä ostaa täältä ennen muuttoa. Tänään viimeksi tein täydennystä vaatevarastoihin. Pitäähän sitä nyt Hollisterin alennushyllyt ja muut koluta asiaan kuuluvalla hartaudella. Niitä ei sitten enää paljoa Suomessa koluta.

Perjantai oli lapsilla vapaa koulusta (Staff learning day) joten heillä oli aikaa puuhailla kavereiden kanssa. Meillä oli kylässä suomalaisäiti tyttärensä kanssa (meillä oli äitien askartelupiiri) ja tytöistä oli mukavasti seuraa toisilleen. Lassilla puolestaan oli pari israelilaista kaveria seuranaan.

Lapset jaksoivat painaa vedessä useamman tunnin kun kävivät välillä lämmitetyn span puolella lämmittelemässä. Nautin täysillä kun allas on täynnä menoa ja meininkiä viiden lapset iloitessa veden riemuista. 

Lauantaina koitti odotettu päivä kun saimme pitää naapureille rapujuhlat. Tämä saattoi olla viimeinen yhteinen dinnerimme Kaliforniassa, koska he ovat muuttamassa ensi kuussa takaisin Japaniin. Toki olemme jo sopineet melemminpuoleisista visiiteistä kunhan tässä itsekin kotiudumme. Sää oli aivan uskomattoman syksyinen. Ellei sitä yhtä öistä kesäsadetta elokuussa oteta huomioon, niin eipä täällä ole satanut miesmuistiin. Nyt taivas oli pilvinen, ulkona tuuli ja satoi. Täydellinen sää rapujuhlille. Sytytin sisällä kaikki kynttilät ja lyhdyt. Juuri ennen kuin vieraat saapuivat aurinko alkoi taas paistaa pilvettömältä taivaalta ja oikein odotin illan hämärtymistä, jotta päästään taas oikeaan tunnelmaan :D Alkupalaksi Kz teki mainion maukasta kanttarellikeittoa, koska olin jo aiemmin löytänyt Whole Foodsista kuivattuja kanttarelleja. Seuraavaksi siirryimme rapuihin tietysti snapsilaulujen saattelemana. Ensimmäisen pyrstön kunniaksi raikui "Kokokokosken kokokokorvaa..." vaikka laseissa oli kyllä Finlandia Vodkaa. Lauloimme snapsilauluja sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi ja tietysti Rauman kielellä legendaarinen "Gaad liiveihis ryyp". Ravut maistuivat mainiosti kaikille, jopa lapsille melko hyvin. Lapset jatkoivat jo pian leikkeihinsä aikuisten askarrellessa saksiniekkoja auki (ja allekirjoittanut pikkusen etusormea siinä samalla).

Rapujuhliin tilattu suomalaistyylinen syksyinen sää :)

Porkkana-cupcakeja. Punaiset vasemmalla ylähällä ovat koristerapuja, jos joku sattuu ihmettelemään :)

Maanantaina otin kaikki kesäiset sisustusjutut jo syrjään ja vaihdoin sisustuksen niin sisällä kuin ulkonakin syksyiseen suuntaan. Pianhan sitä jo aletaan laittaa joulukoristeita :)





Ilta huipentui ensin lasten uintivuoroon aikuisten lämmitellessä villasukkien ja teen avulla altaan reunalla. Pian tulikin jo aikuisten vuoro hypätä höyryävään spahan ja välillä käydä kastautumassa ison altaan puolella. Toki odotan saunaa kovasti, mutta tämä kävi hyvin tähän hätään. Eikä siinä ollut kyllä mitään hätää. Sirkat eivät kyllä sirittäneet (tänään illalla se taas kyllä jatkui), mutta ihana oli tuijotella kuuta, tähtiä ja lentokoneita kuumasta vedestä käsin.

Lassi innostui eilen niin paljon naapureiden skeittilaudasta, että tilasi Kaizun kanssa tänään itselleen moisen säästämillään rahoilla. On siitä jo kauan puhuttu (Kaizu skeittaili myös nuoruudessaan). Nyt sitten katsotaan jospa tässäkin asiassa poika seuraisi isänsä jalanjälkiä. Oman shoppailukierrokseni jälkeen kävin vielä kaikki lasten tavarat läpi lajitellen myyntiin/kiertoon, roskiin vai takaisin laatikoihin ja kaappeihin. Mitä lähemmäs muutto tulee sitä enemmän alan täällä järjestellä asioita, joita otetaan mukaan, mitä pitää hankkia vielä ja mitkä joutavat myyntiin. Jos kontti lähtee helmikuussa, niin se on oikeasti jo pian! Enää Halloween, Thanksgiving, joulu ja uusivuosi. Sitten se on menoa. No, oikeasti nautitaan ihan täysillä vielä joka hetkestä ja päivästä, mutta tämä on tapani nauttia :D UPS-auton kuski toi muuten lapsille tilatut Halloween-asut. Ei ollut turha ostos. Ne ovat olleet käytössä joka päivä siitä lähtien. Onneksi. Olisi sääli, jos niitä tulisi käytettyä vain muutaman tunnin vuodessa.  

Ja huomiseksi on kuitenkin vielä luvattu 27C, joten ei tässä ehkä vielä joka päivä löydy villasukille käyttöä, vaikka koekäytössä ovat olleet muutaman kerran :)
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti