sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Terveiset pahvilaatikkolabyrintista

Tämä viikko taitaa jakautua kahteen suurinpaan uutiseen. Toinen on se, että nyt on sitten kaikki tavarat pahvilaatikoissa odottelemassa maanantaista konttiinlastaamista. Toinen on Lassin Science camp, jossa kaikki viidesluokkalaiset olivat tiistaista perjantaihin.

Tämä Science camp on koko elementary schoolin ajan odotettava hieno huipentuma, johon kerätään rahoja ja jota odotetaan vuosi tolkulla. Täällähän vitoset ovat siis elementary schoolin vanhimpia. Toinen iso leiri on kasin lopulla, kun middle school loppuu. Lapset lähtivät rinkkoinensa ja matkalaukkuinensa koulubussilla tiistaiaamuna. Mukana ei saanut olla puhelimia eikä mitään muutakaan elekroniikka- tai sähkövempaimia. Siellä he meidän pienet isot lapset sitten nukkuivat mökeissään ja päivisin oli pitkiäkin vaelluksia lähivuorilla jossa leirikeskus sijaitsi. Ohjelmassa oli myös mm. leirinuotio ja disco. Varmasti ikimuistoinen reissu. Leirille sai lähettää kirjeen ja mekin lähetimme Lassille kirjeen teemalla "Mitä jäbä duunaa" :)
Lassi testailemassa maananaina rinkkaansa.

Lassin ottama kuva heidän vaellukseltaan. 

Banaanietana, jonka lapset bongasivat vaelluksen aikana.

Hiphurraa, sieltä ne leirikoululaiset saapuivat!

Kontin lähdön olimme laskeneet niin, että Lassi ehtii tulla leiriltänsä ja ehdimme saada siellä tarvitut tavarat ja vaatteet vielä konttiin. Muutenkin viikon aikana olen yrittänyt miettiä pääni puhki, että mitä vielä tarvisi ostaa. Ihan kuin olisimme muuttamassa johonkin kehitysmaahan, josta ei vaan enää saa tarvittavia asioita ;) Yritän palautella järkeä päähän, että myös ennen tänne muuttoamme saimme kaiken tarvittavan Suomesta. Jotenkin vaan täällä on moni asia niin paljon halvempaa, että nuukana ihmisenä kaiken mahdollisen haluaisi ostaa jo valmiiksi täältä.

Lassin ollessa leirikoulussa vein Eveliinan uimaan YMCA:lle tiistai-iltana.

Eveliinalla oli kotitehtävänä seuraava tapaus: Mayu and Eveliina were making Valentine's cards for the class. They loved to put flowers and hearts to each card. They worked together to get all the cards done. Eveliina drew all the hearts. She put 2 hearts to every boy's card and 3 hearts to every girl's card. Mayu drew the flowers. She put one pink, one purple, and one yellow flower on every student's card. Kysymyksenä oli siis, että kuinka monta kukkaa Mayu piirsi yhteensä ja kuinka monta sydäntä Eveliina piirsi tytöille, montako pojille ja montako yhteensä.  Pakkohan tyttöjen oli tarttua tuumasta toimeen ja he tekivät oikeasti ystävänpäiväkortit koko luokalle :D Tässä Eveliina ystävänpäiväaamuna rusetti päässä.

Tässä kortteja/kirjekuoria. Sisältä löytyy m&m-karkkeja. 

Uudet omistajat muistivat meitä ystävänpäivänä sydänsuklaakakulla. Ei nyt kyllä tämän blogin perusteella uskoisi, mutta siis ihan oikeastihan täällä Valentine's day on aika puhtaasti tarkoitettu romanttisessa mielessä juhlittavaksi pariskuntien (tai ylipäätään rakastavien) kesken eikä sitä mitenkään juhlita ystävien kesken. Jos siis olet sinkku, niin voi voi, ei ole mitään juhlan aihetta sinä päivänä. Minä reippaasti toivotin Happy Valentine's Dayta kaikille, osalle ihan halin kera. Selitin kyllä varoiksi, että Suomessa sitä on tapana juhlia yleisesti kaikkien ystävien kesken ja Suomessa nautitaan ylipäätään kaikista ihanista ihmisistä joita omassa elämässä on. 

Koko viikko on mennyt enemmän ja vähemmän (salilla oleilun ja koulun/työn lisäksi) miettimiseen, että mitä nyt vielä tarvii pelastaa matkalaukkuihin tai jättää tänne ja mitkä saa antaa mennä konttiin. Vielä perjantaina pelastin moniakin tärkeitä asioita, kuten pari kirjaston kirjaa, muutamia papereita, kasseja, astioita jääkaapista yms. jotka olivat juuri päinvastaisella alueella kuin pitäisi. Alueet oli merkattu PostIt-lapuilla: to Finland/Stays. Sitten yhtäkkiä tajuaakin, että joku asia on vielä väärällä vyöhykkeellä! No mutta, ei nyt ainakaan vielä ole tullut mitään ihan hirveän isoa mieleen, joka olisi pitänyt jäädä tai puolestaan pakata. Meillä on ystäväperheeltä lainassa astioita, petivaatteita, pyyhkeitä, lautapelejä ja DVD:tä, joten aika sujuvasti meidän elämä täällä kulkee vaikka lapsilla alkoikin nyt lomaviikko. Ja hei wohoo, ei meidän lapset olekaan nettiriippuvaisia. (Eikä edes Lassi saanut leirin aikana suuria vieroitusoireita). Mutta lauantaina kun pakkausäijät olivat pakkaamassa, niin vasta neljän tunnin jälkeen lapset kaivoivat puhelinpelit esiin. Kun piti istua koko ajan paikallaan ja ei saanut oikein koskea mihinkään eikä leikkiä millään, niin siihen asti teimme tehtäväkirjoja ja pelasimme pulmakortteja. Aika hauskaa viihdykettä sekin.
Tilannekuva sohvalla lojumisesta, jota saimme harrastaa tunti tolkulla. Oli pakko olla kotona mutta pysyä samalla pois jaloista. Eikä oikein voinut olla mitään tavaroita esillä. No, siinä me sitten lojuimme koko perhe miesten pakatessa tavaroita pahvilaatikoihin ;)
to Finland / everything stays
Näky keittiössä tällä hetkellä
Tänään sunnuntaina olimme piknikillä kuuden suomalaisperheen kanssa läheisellä viinitilalla. Kaikki toivat mukanaan erinäisiä herkkuja. Ihan kiva oli olla pois täältä pahvilaatikkojen valtakunnasta. Kuvat kertokoot tunnelmista enemmän :)

Viinitilan parkkipaikalla oli valtava eukalyptuspuu.

Tilalla oli paljon kanoja ja kukkoja tepastelemassa ympäriinsä.

Siinähän se ahnein heti pöydässä ;) Lapset olivat filteillä nurmikolla.

Meillä oli äkkiä laskettuna ehkä 11 lasta mukana. Eikä yhdellekään tainnut käydä aika pitkäksi. 

Rivi "meidän" lapsia. 

Vähän tämmöistä rakkauskuvaa.

The Havukainen family

Yleiskuvaa viinitilalta. Lassi siellä kiipeilemässä.

Ihanat naiset piknikillä.


Kukko tuli kurkkaamaan, että onko mitään herkkuja tarjolla tyttöjen filtillä. Lassi pelaa kaverinsa kanssa naapurifiltillä Unoa. Pienet lapset lennättivät pieniä styrox-raketteja kunnes yksi niistä juuttui puun latvaan. 

No itse Kaizuhan se siellä vanhana Tarzanina kiipesi puuhun pelastamaan tilanteen.

Takaisinajomatkalla oli pakko pysähtyä ottamaan kuva järvestä, jossa olimme viime kesänä melomassa. Himppusen on päässyt tuo veden pinta laskemaan täällä. Paikoin kuivan pohjan sentään peittää pieni kostea kerros.

Maisemaa kotiinajomatkalta. Ihan tommosia peruskämppiä, saattaisin suostua itsekin asumaan tämän kaltaisessa talossa :)

Pikku kukkapäivitys naapurikadultamme. 

Itsellä taisi vierähtää tänään illalla useampi tunti salilla (viimeinen päivä tänään Y:llä). Sinä aikana perheen pojat olivat alkaneet kasata lainassa olevaa 500 palan palapeliä. Onhan tästä tavaroiden puuttumisesta omia hyviäkin puolia. Tavallaan sitä puuhataan jotenkin vielä enemmän yhdessä.4 kommenttia:

 1. Moikka! Saako udella viinitilan nimeä? Asumme laaksossa puoli vuotta ja lähiseudun retkikohteet kiinnostavat!

  Mukavia viimeisiä viikkoja ja tsemppiä kotiinpaluuseen!

  VastaaPoista
 2. Juu, toki. Tämä viinitila oli nimeltään Picchetti Winery. Meiltä ei ajanut sinne kuin kymmenisen minuuttia. Ei ehkä komeimmat maisemat,viinitiloista mutta ihan mukava tunnelma.

  VastaaPoista
 3. Laitanpa vielä lisävinkkiä, että tässä ihan lähellä on myös muita tosi kivoja viinitiloja, joissa mageat maisemat ja omat viiniviljelmät: Mountain Winery, Savannah-Chanelle ja Ridge Winery (SIis niitä tiloja on paljon enemmän, mutta nämä on meidän suosikit). MW:ssä ei ehkä ole piknik-pöytiä, mutta siellä taas on konsertteja ja muuten miljööltään todella hieno. S-C:ssä ja R:llä on piknikpöytiä. Ainakin kesä-aikana S-C:lla on aina perjantaisin ilmainen live-bändi soittamassa, viiniä saa ostettua suoraan tilalta ja omia eväitä saa ottaa mukaan piknik-pöydille :) Lisävinkki: MW:sta on vähän kuvia blogissa ainakin 12.8.-13 tekstissä. Ridgestä mm. 24.3.-13 ja S-C:sta 28.7.-13 ja pari kuvaa 31.8.-13.

  VastaaPoista